Binnenhavenweg 19 8211 AA Lelystad

Elektrisch verwarmen - van het gas af

Elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren kunnen zowel als hoofdverwarming als als bijverwarming gebruikt worden. Wil je ze vaak en intensief gebruiken, dan kies je best voor een duurder, energiezuinig model met centrale besturing. Gebruik je ze sporadisch, dan kan je kiezen voor een goedkope elektrische radiator:
 

Elektrische radiatoren als hoofdverwarming

Centrale verwarming op elektriciteit kan net zoals traditionele systemen aangestuurd worden met een thermostaat. Deze kan je ook bedienen met je smartphone of tablet. Wil je de radiatoren dagelijks gebruiken, dan kies je best voor een energiezuinig model met accumulatie technologie. Deze nieuwe generatie radiatoren zijn compacter dan accumulatoren en werken ook efficiënter.

Elektrische radiator als bijverwarming

Een decentrale elektrische radiator wordt rechtstreeks aangesloten op het elektriciteitsnet. Deze beschikt meestal over een eigen bedieningssysteem en tijdklok. Er zijn diverse uitvoeringen beschikbaar met elk hun eigen voordelen en design. De meest gekende modellen zijn de elektrische badkamerradiator, de verrolbare radiator en de compacte radiator met muurbevestiging.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming kan aangelegd worden op 3 verschillende manieren: met een mattensysteem, met elektrische kabels in een lussenpatroon of een folie met ingewerkte verwarmingsbanen. Deze vorm van verwarming is voornamelijk aan te raden voor ruimtes die niet constant moeten verwarmd worden, zoals de badkamer. De verbruikskosten zullen namelijk al snel te hoog oplopen als je de elektrische verwarming als hoofdverwarming gebruikt.

Om het energieverbruik van elektrische vloerverwarming zo laag mogelijk te houden is het mogelijk om de weerstanden ‘s nachts op te laden. Deze houden de warmte vast en geven ze overdag op een geleidelijke manier af.

Actuele links

Contact Informatie

Adres
Binnenhavenweg 19
8211 AA Lelystad
Telefoon: 0320 - 228 112
E-mail info@eertinkbv.nl